1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Középpontban

Szállodák telefonhálózata

Szállodák telefonhálózata  Különböző komfortfokozatú szállodák telefonhálózata és összekötése a nyilvános hálózatokkal. Belső adminisztrációs computerhálózatok, hívórendszerek.

Fegyveres testületek

Fegyveres testületek  Vám és Pénzügynökség Országos Parancsnoksága: A parancsnokság központjának telefon- és computerhálózata. Határátkelőhelyek nyilvántartási hálózata, telefon- és computerhálózat. Honvédelmi Minisztérium: Telefon- és computerhálózat. Katonai repülőterek hálózatai.

Miért választanak minket mások?

kábelezés, strukturált hálózat, gyengeáramú hálózat A TELÉP Kft egy rugalmas vállalkozás amely képes a nagyvállalatok speciális igényeit kielégíteni immáron 23 éve. Válasszon minket ön is, ha megbízható, stabil, partnert keres gyengeáramú hálózatainak tervezésére, kivitelezésére, karbantartására. 

Szolgáltatásaink

 optikai hálózat, tűzvédelem, telefonhálózatVállalkozásunk teljeskörű szolgáltatást nyújt gyengeáramú hálózatok tervezése, kivitelezése   és karbantartása terü-  letén. Kiemelkedő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezünk struktúrált hálózatok, optikai hálózatok, tűzvédelmi hálózatok, biztonsági rendszerek tervezése és kivitelezése területén.

Minőségpolitikánk ISO 9001

kábelezés, strukturált hálózat, gyengeáramú hálózat, optikai hálózat Cégünk, megalakulása óta tevékenysége alapvető és meghatározó részének tartja a minőségre való törekvést az általa végzett tevékenységek, forgalmazott termékek és szolgáltatások területén egyaránt.

Szolgáltatásaink


Hálózati rendszerépítés és gondozás

A TELÉP Kft. tervez, kivitelez, üzembe helyez, bővít, átépít, módosít, betanít, szervizel, karbantart. Folyamatosan dokumentáltat mindenféle hang-, adat-, jelzés-, jel-, információ-átviteli (computer) hálózatot; tűzjelző-, vagyonvédelmi-, termelésirányítási rendszert gyengeáramú körben, fém- vagy üvegszálas építéssel, normál- vagy akár 200 Mbps feletti működéssel. Továbbá vállalja a kiegészítő, vagy kapcsolódó erősáramú kábelrendszerek kiépítését.

Telefon alközpontok
Végzi telefon alközpontok üzembe helyezését és ellátja azok karbantartását, és/vagy végzi azok ellátását a megbízó által megkívánt különleges szolgáltatásokkal.

Különleges szolgáltatások:
Készenléti szervizszolgáltatás. Állandó (éjjel nappali) készenléti szervizszolgáltatás, amely együttesen, vagy külön-külön kiterjed a hálózatok:
- karbantartására,
- hibaelhárításra,
- bővítésére,
- átépítésére,
- módosítására,
- folyamatos dokumentálására és nyilvántartására a megállapodott készenléti időn belül.

Hálózati rendszerek egyes hibáinak megelőző ellenőrzése
A Rack szekrények időről időre a normál használat mellett előforduló porosodása, belső alkatrész -elhasználódása váratlan időben is leállíthatja az egész hálózat munkáját, ami a leggyorsabb hibaelhárítás mellett is jelentős károkat okoz. Ezért ajánljuk ügyfeleinknek átalánydíj ellenében a RACK szekrények félévenkénti megelőző ellenőrzését, amely magában foglalja:

- a generális működés hibátlanságának megállapítását,
- az aktív eszközök dobozának szétbontását és portalanítását,
- az aktív eszközök ventillátorainak tisztítását és próbáját, hiba esetén cseréjét,
- a teljes rack szekrény portalanítását,
- a szekrények összeszerelését,
- patch kábelek rendezését,
- sérült, hibás patch kábelek cseréjét,
- hibátlan működés ellenőrzése a karbantartás után.

A karbantartásokat munkaszüneti napokon végezzük, úgy hogy a karbantartást követő első munkanap reggeli indulását követően a teljes rendszer délelőtt 10 óráig 1 órán belül készenlétre áll.

Struktúrált kábelezés

A struktúrált kábelezési rendszer a modern informatikai hálózatok alapja. Előnye a hagyományos hálózati kialakításokkal szemben többféle vonatkozásban is megmutatkozik.
Protokoll és alkalmazásfüggetlensége lehetővé teszi, hogy ugyanazon a fizikai kialakításon egyszerre többféle rendszer (telefon, fax, számítógépes hálózat) működjön. Központosított kiépítésének köszönhetően növekszik a rendszer hibatűrő képessége, valamint modularitásából adódóan bővíthetősége egyszerűbbé válik.

A hálózat átviteli sebessége, mely a kialakításához felhasznált kábelek (UTP, FTP, SFTP) és a különböző hálózati aktív elemek átviteli sebességének függvénye ...100 Mbit/s.. tól - 1 Gbit/s-ig terjedhet. A különböző protokollok és szabványok fejlesztési trendje -hogy az adatátviteli technológiát ne csak rendszeres újrakábelezés révén lehessen követni- a biztosíték a rendszer időtállóságára.

A Telép kft. strukturált kábelezési rendszer kiépítése során szabványos, nyílt és modulárisan bővíthető megoldásokat kínál, mely lehetővé teszi a már működő hálózatok integrálását, figyelembe veszi a létező és tervezett külső kapcsolatokat és hosszútávon garantálják a befektetések értékeinek megőrzését. A tervezés kiterjed a hálózat struktúrájára, a szükséges kapcsolódási sebességekre, illetve a megvalósításhoz szükséges kábelezési rendszerre, eszközparkra.
A hálózat fizikai paramétereit és a környezeti paramétereket szem előtt tartva válasszuk ki a megfelelő kábeltípust, kábelezési rendszert. A maximális erőforrás kihasználás miatt törekszünk homogén rendszerek kialakítására, ajánlatainkban gyakran szerepelnek neves cégek (Alcatel, ...) komplett kábelezési rendszerei (patch kábel, fali aljzat... ).

A kábelhálózat megfelelő kialakítása mellett az aktív eszközök kiválasztása is döntő fontosságú. Aktív elemek tekintetében olyan neves gyártók termékei kerülnek beépítésre, mint CISCO, 3COM, figyelembe véve a rendszerrel szemben támasztott követelményeket. A bővíthetőséget szem előtt tartva moduláris kialakításra törekszünk.

Ajánlatainkban alternatív megoldásai javaslatokat dolgozunk ki, kiemelve az egyes megoldások előnyeit.

Az általunk tervezett és kivitelezett strukturált hálózatok többségében a CAT5, CAT5+, szabványoknak felelnek meg, de képesített szakembereink vannak CAT6, CAT7 jellemzőkkel bíró hálózat kiépítésére is.

Optikai kábelezés
Az optikai szálnak rézkábelezéssel szemben rengeteg előnye van, mely a mögötte rejlő fizikai jelenségekből adódik. A fényvezető szálnak jóval nagyobb a sávszélessége, mint a rézvezetéknek. Ez önmagában véve még csak a nagy sebességű hálózatok esetében jelentene előnyt.

Tekintettel azonban a kis csillapításra, a hosszú vonalakon csak 30 km-ként van szükség ismétlőkre, szemben a rézvezetékekkel, ahol kb. 5km-ként. Ez nagyobb hálózatok esetén jelentős anyagi megtakarítást jelenthet annak ellenére, hogy maguk a fényvezető kábelek és szerelési tartozékaik drágábbak a rézkábelezésnél használt összetevőknél.

A fényvezető szál egy másik nagy előnye, hogy nem érzékeny az áramimpulzusokra, az elektromágneses zavarokra, és az elektromos hálózati kimaradásokra, így kiválóan alkalmazható ipari környezetben. Manapság az elérhető nagy átviteli sebességének köszönhetően főleg gerinchálózatok kialakításánál használják, de megbízhatósága és a nagyságrendekkel kisebb bithiba aránya miatt a LAN-piacon is kezdenek teret nyerni a tisztán optikai megoldások.

Dokumentáció
A dokumentálást a Telép Kft. ISO 9001 szabványnak megfelelően végzi, mely tisztán, követhetően kíséri végig a projet alakulását az ajánlatkéréstől a rendszer átadásáig.
A rendszer tervdokumentációját cégünk CAD rendszerrel készíti. A rendszer dokumentáció a következőket tartalmazza:

- szintenkénti nyomvonaltervet
-
a kábelcsatlakozási helyek feltüntetésével és végpontokkal
- az elosztószekrényekben (RACK) található elosztópanelokat (patch_panel) megjelenítő terveket,
-
a csatlakozó kábelek számával és az adott kábel hosszával függőleges elvi elrendezési tervet.

A végpontok kialakított számozási rendszere (elosztószekrény, elosztópanel, adatkábel azonosító) és az így elkészült dokumentáció biztosítja, hogy a Kft. által kivitelezett hálózat világos és jól áttekinthető.

Mérés, tesztelés
A teljes rendszert a szabványok által előírt paramétereket biztosítva, a végpontonkénti mérési jegyzőkönyveket mellékelve adjuk át. Ehhez a piacon kapható legmodernebb és legpontosabb mérőeszközök állnak rendelkezésünkre.

Oktatás
Vállaljuk, hogy a felhasználó kijelölt személyzetét egynapos oktatás keretében megismertetjük a kábelezési rendszer, valamint az aktív elemek üzemeltetésével és kezelésével.

Garancia

Oldalainkat 70 vendég és 0 tag böngészi

Hálózatépítés számítástechnikai hálózatok

gyengeáramú hálózat, optikai hálózat, tűzvédelem, telefonhálózat Strukturált kábelezési rendszerek építése és tervezése.

Hírközlő hálózatok fővonali / alközponti hálózatok

strukturált hálózat, gyengeáramú hálózat, optikai hálózat, tűzvédelemAlközponti hálózatok tervezése és telepítése.

Biztonságtechnika vagyonvédelmi rendszerek

kábelezés, strukturált hálózat, biztonságtechnikaTűzjelző hálózatok, beléptető és vagyonvédelmi rendszerek telepítése.

Karbantartás szervizszolgáltatások

tervezés, karbantartásHálózati rendszerek egyes hibáinak megelőző ellenőrzése.

A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. Részletek